En weer verder
12 januari 2025 - Turís, Spanje
Zo he he we zijn er weer. Gewoon verder gaan met waar we gebleven zijn.
4-11 Tim, Marieke en de kinderen gaan vandaag proberen of ze de gerepareerde weg kunnen trotseren en na een aanloopje lukt het en staan ze aan de goede kant. Nu op weg naar huis want Jada heeft volgende week nog een toetsweek ook. Ze hebben net na Barcelona een hotelletje gereserveerd omdat ze hier toch wel wat laat weggaan. We kunnen ze volgen via de live lokatie en zien dan dat ze weer deze kant op komen. Ik app of we de bedden weer op moeten maken en koffie zetten. Maar dan buigen ze om via een andere weg richting Barcelona te gaan. Om vijf uur krijg ik Marieke aan de telefoon, ze zijn er maar ook nu weer door het oog van de naald gegaan. Blijkt op de snelweg de motorkap omhoog gekomen te zijn en tegen het voorruit aan geslagen. Het houdt ook niet op voor ze.
Gelukkig hebben ze redelijk geslapen en nu aan de gang om terug tegaan naar Nederland. Het is tuurlijk met de verzekering weer touwtrekken maar uiteindelijk krijgen ze te horen dat ze met de trein terug kunnen. Dan met een rotgang de taxi in en naar het station in Barcelona om daar de slaaptrein te nemen naar Parijs. Uiteindelijk komen ze toch thuis.
Ons leventje heeft nu even twee weken rust, nou ja met twee keer in de week naar school, nog wat klooien in en om het huis zijn de dagen toch gevuld.
2-12 Zitten lekker buiten een bakkie te doen rijd er een auto langs en degene die er in zit zwaait nou ja ik ben netjes opgevoed dus zwaai terug waarop Peter vraagt wie is dat? Eigenlijk verbaasd kijk ik hem aan en zeg volgens mij is het de makelaar. De auto is gedraaid en stopt inderdaad voor ons hek en verdomd stapt toch de makelaar uit. Wat ontzettend attent hij komt gewoon vragen hoe het gaat, hoe het was met al het water of we veel schade hebben gehad. We zijn blij dat we kunnen vertellen dat we alleen schimmel hebben gehad en dat nu alles goed droogt er wat scheuren komen maar ook dat is alles en te herstellen.
6-12 Vanavond moeten we Sabrina Wilco en de kinderen van het vliegveld ophalen, en o wat was ik weer lekker bezig. Grote pan kippensoep gemaakt omdat ik dacht dat ze om 18.05 landen maar soms is lezen best moeilijk merk ik het blijkt dus de vertrek tijd te zijn. Nou ja soep in de koelkast die komt vast wel op. Vanavond lekker uit eten bij Justo. Klein tentje hier in Turis.
Het voordeel is dat als je dus laat thuis komt en er al kerstverlichting hangt het bere gezellig aankomen is.
Ze hebben lekker geslapen, tenminste dat zeggen ze. Na het ontbijt en koffie gaan we Giel uitlaten en zien ze de ravage die er op sommige plekken nog ligt. Het is hier heerlijk lopen en iedere keer heb ik nieuwe plekjes ontdekt die ik ze laat zien.
De dag vliegt voorbij, gelukkig mooi weer zodat we buiten bij het zwembad kunnen zitten. Helaas zijn ze niet zo dat ze willen zwemmen heel flauw zou best kunnen. Water is 10 graden dus waar hebben we het over.
Vanavond weer uit eten, als het zo door gaat moet ik er straks echt de kookboeken bij nemen want dan ben ik het koken verleerd. Wilco sluit het hek en Peet vraagt hem naar de sleutel. Sleutel zegt Wilco die heb ik aan Manja gegeven. Heb jij de sleutel is het dan aan mij, sleutel nee ik niet, Wilco heeft toch het hek dicht gedaan, ja maar hij heeft de sleutel aan jou gegeven is het dan. Ooooo holy mosy die hangt binnen netjes op het haakje. Yep we hebben een uitdaging, hek op slot dus we kunnen nergens in. Dan maar aan de buren, die er gelukkig zijn, vragen of ze een ladder hebben. Het enige nadeel is bij deze fijne buren dat je er slecht weg komt. Eerst snapt hij niet wat ik bedoel, dus zijn vrouw er bij die snapt het wel maar wil het hele verhaal horen. Ondertussen hoor ik Peter roepen dat ik moet komen, ja lekker lullen maar ik kom slecht bij ze weg. He he gelukt en het hek is open. Hoe dan?? Blijkt dat Wilco via de andere ingang met veel pijn en moeite er in kwam, goed gedaan jochie. Nu met sleutel van het hek naar het restaurant Le Font is het eten goed, alleen het sfeertje mwah dat is minder
En dan zijn we om 23.00 uur weer terug met echt volle buiken. Tjonge de laatste avond alweer morgen gaan ze al weer weg.
Weer een rondje gelopen en Jack pluk de laatste mandarijnen van de bomen. Ze waren al geoogst maar er hingen er best nog veel, maar allemaal meenemen was veel teveel,zoveel ongebruikte poepzakjes had ik ook niet bij me. Lekker op de terug weg de mandarijnen opgegeten en als we het weggetje omhoog moeten gaan we nog even beneden het stukje bos in waar het water toen doorgestroomd is. Ik was er nog niet geweest maar wat een ravage hier. Nu snap ik ook waar dat gebulder van het water wat we gehoord hebben vandaan kwam.
Hele stukken zijn hier ingestort en weggespoeld.
En ook zij moeten er aan geloven, we gaan lunchen bij de chinees, en ze moeten toegeven dat het er heel erg lekker is, maar hun voorkeur ligt toch bij Justo. Dan is het alweer op en brengen we ze terug naar het vliegveld. Echt de tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt. Weekendje is ook wel erg kort.
9-12 En dan weer met zijn tweeën en de routine van klusjes doen, niet te veel natuurlijk want we zouden eens moe worden, naar school gaan ,hond uitlaten en genieten van alles wat er op ons pad terecht komt. Huis is in ieder geval allang in kerstsfeer
Jemig zie nu pas wat een gek gezicht de spiegel heeft. Stomme kop met twee vlechten.
16-12 Als ik op mijn verjaardag, ja aan alletwee ontkom ik niet, Giel uitlaat is het koud, en tot mijn verbazing zie ik gewoon rijp op het gras en de plantjes.
Nou zal weer overgaan want het zonnetje komt al aardig door.
23-12 Vandaag naar Ikea geweest die was na al die weken na de ramp weer open. We hadden dan ook geen idee wat er daar nog was maar met open mond en tranen in onze ogen zagen we nu wat er hier gebeurt was. Overal nog afval,troep,opgestapelde auto's die volgens ons op de parkeerplaatsen moeten hebben gestaan
winkels waar de ramen van stuk zijn, winkels waar je kon zien hoe hoog het water er gestaan heeft. Echt het leek wel een oorlogsgebied. Van alle winkels en dat zijn er daar heel veel was alleen Ikea open. We zijn toch maar voor een nieuwe keuken wezen kijken en waren het ,zowaar, snel met elkaar eens welke het moest worden. En dan denk je dat je, omdat je weet wat het gaat worden en een tekening hebt gemaakt zoals je het wilt hebben, hem kunt bestellen nou niet dus. Je moet een afspraak maken zodat zij een plattegrond voor je kunnen maken om precies te weten of je het goed hebt gedaan. Dus mogen we 27-12 weer terug.
27 -12 Gelukkig is de afspraak vroeg want vanmiddag ,ja ja ze komen weer, komen Tim Mariek en de kinderen weer. Loopt dus weer netjes achter elkaar. Wij netjes om 11.00 daar en worden keurig geholpen kan niet anders zeggen. Alles wordt in 3d op papier gezet en de prijzen krijgen we mee de rest gaat per mail. Willen we het gelijk bestellen en wat denk je........ dat gaat niet. Moeten we een afspraak voor maken.Als jij het snapt mag je me het uitleggen. Het enige voordeel is, is dat we ruim op tijd thuis zijn.
Hebben ze voor Peter een muts mee genomen met ingebouwde radio en lichtje, ach als een kind zo blij is hij ermee
En dan zitten we 's avonds weer bij de chinees, was niet mijn bedoeling hoor echt niet, maar 5 tegen 2 is een verloren strijd.
28-12 Hiep hier Tygo is jarig. Gisteravond de kamer hier versierd en zo,n lol met Tygo vanochtend,Marieke en Tim wisten niet dat hij al wakker was, en we hoorden ze rommelen dus zeg ik tegen Tygo joh onder tafel zodat ze je niet gelijk zien, ze zullen toch wel eerst bij je kamertje kijken. Hij onder tafel en ik loop naar ze toen ga met ze naar het kamertje. We staan dan voor zijn deur lang zal ze leven te zingen terwijl Marieke al filmend de deur open doet.. Zo jammer dat ik geen foto heb van dat verbaasde gezicht. Missie geslaagd. Kado is groot succes we hebben dagen Tygo amper gehoord.
Technische lego leeftijd 18 jaar binnen drie dagen klaar.
En dan de laatste dag van het jaar dat word oliebollen bakken. Peet neemt het voortouw maar later staan Jada en Djoa te bakken.
1-1-2025 Het zit er weer op ze gaan nog een paar dagen naar Valencia even toeristje spelen daar, wat ze toen dus wilde doen. We zwaaien ze uit was weer druk maar gezellig.
Inmiddels zitten we alweer 12 dagen samen. Niet veel meegemaakt maar weer genoten van het prachtige weer wat de mooiste foto's opleverd
Lijken toch net twee handen die een hartje maken?
En dan zo,n zonsopkomst nou ik word er blij van. En wat denk je van de temperatuur

En gezellig veel visite krijgen jullie !
Groetjes Maarten en Bertha met Pepper 🐕